lördag 9 oktober 2010

Religion och blandat.

På Ediths dagis är det blandade Religioner.

Jaha so what tänker ni?

Så tänkte jag med, tills några höjda ögonbryn och lite harkel satte mig på plats.

Vi bor i Bayern. Religion är en grundsten, inte något man utövar när tid gives.

På Edith dagis finns endast två grupper av Religioner. Evangelister och Katoliker.

Edith är Evangelist.

Eller ja.

Edith är inte döpt. Jag tror dom hade fallit platt till marken i kramp allihop, alla fröknarna om de visste att de närde ett okristet barn vid sin barm. Eller ja, närde o närde.

Mat ingår ej i denna Elitslipande dagisverksamhet. Mat medtages hemifrån. till alla måltider, även dryck.

Matlåda till två-åring. Jojomen.

När jag flyttade hit var det besök till Borgmästaren som gällde, det är tvunget att allt som sker i samhället går genom Borgmästaren, o då menar jag allt.

Om jag ska ha fest ska borgmästaren godkänna detta.

Om jag vill öpnna företag vill borgmästaren veta det.

Samt, borgmästaren vill veta mitt Civilstånd så att detta kan registreras i papperna.

Som singel registreras man som "Ledig"

Det tyckte jag iofs. var ganska kul. Ledig är ett ord som jag fullkomligt Älskar, för lediga är vi ju alla, om vi vill...lösa o lediga, lediga för nya äventyr, Lediga helt enkelt.

:-D

Min Religion skulle också registreras och jag log lugnt när jag sa: Universell. Men han hade inte alls samma humor som jag (Även om jag faktiskt var allvarlig) så jag fick dra till med Evangelist för Katolik, vem vill vara det?

Klasserna är viktiga i det Tyska systemet, så också vad barnen lär sig, och inte.

På Dagis som jag redan förstått det tränas de små Elitsoldaterna till att bli högintellektuella och samvetsgranna, noggranna och precis i sina göranden, synd bara på de icke.-intelligenta barnen, hur går det för dom? Hur klarar de pressen?

Edith är stressad om nätterna, jag märker att hennes sömn försämrats men hur lätt är det med ett totalt nytt språk, OCH system samt att Inskolning med föräldrar på plats, vad är det? Nejdå, lämna barnet och åk hem, vi ringer om det händer något.

Jahapp.

Och så var det alltså från andra dagen var Edith helt själv hela dagen på dagis.

Med nytt språk nya rutiner och nya kompisar...nytt Allt liksom!

Jag blev förevisad alla olika rum där barnen tränas att utveckla de olika kreativa och sinnliga sidorna, ett rum för varje uppgift, jisses vilket place!

Nåja, det värsta med nya dagis är nog att barnet måste äta mammas tradiga mat, även på dagis, stackars tös. Fröknarna tittar medlidande varje morgon när de mottager lilla matlådan.

Söndagsplaner kan man ha.

Att planera inflyttningsfest och stor middag på en Söndag och sen göra som hemma, handla i sista sekunden är ungefär lika dumt som det låter.

För i Tyskland, i alla fall i de katolska områdena härnere är ALLA affärer stängda på Söndagar. ALLA. I alla städer med en radie av 7 mil också!! Fick jag snabbt erfara förra veckan.

En grupp av gäster som väntas om några timmar och typ ett paket makaroner i skafferiet...vad gör man? Inte en bondjävel med skylten ute på gatan för sina Biogrönsaker ens, Fuck!

Jo, man ringer Hyresvärden och frågar försynt, om det verkligen ÄR så att inga affärer är öppna eller om det råkar vara ett skämt just denna Söndag?

Och får ett mjukt skratt i örat, Välkommen till Katolikerland.

Jahapp.

Men vet du sa han, jag kommer inom om en timme, håll ut.

Och hur an än hade trollat ihop det så kom han med mat, vin och en massa bra och ha saker till fest och middag så allt blev bara precis sådär lyckat som det faktiskt kan bli i sista sekund.

Underbart, snacka om läxa, Handla på vardagar, vila på helgen!

:-)

2 kommentarer:

  1. Gosh! Tack för en inblickm i en annan värld, inser hur bra vi har det. Hur fria och "Lediga" vi är. Tro är upp till var och en för mig, men algiskhet aär hemskt och att då tvinga den på andra också.

    SvaraRadera
  2. What a great post, thank you for sharing your thoughts about the daily challenges one encounters while living in Katholikerland. Austria is not a bit different - so - been there! done that!
    Have a fantastic Sunday!!!!! ♥

    SvaraRadera