fredag 8 oktober 2010

Vilken morgon!

Jag är som de flesta vet en morgonmänniska, jag vaknar tidigt, får ingen ro att somna om och är snabbt uppe på benen, för att lika snabbt få mig en kopp kaffe och med den sega ner mig i soffan i en timme för att slösurfa och njuta av min egen kaffestund.

När man har hästar finns ingen skillnad på dagar..Jag kan inte säga hörru grabbar det är lördag idag så vet ni, vi tar sovmorgon!

Nej, upp och hoppa och för att inte tala om Edith, vi har ju våra rutiner så det är bara att masa sig upp.

Det Är ganska segt. Vi är ganska trötta allihop men glädjen och lyckan över vad vi har, var vi är och framför allt Vad vi är och känner i denna stund är ofattbart obeskrivbar, hur ska man ens kunna sätta ord på det när man äntligen lever sin dröm?

Jag har övat i massor av år, trott jag var hemma och känt mig på plats, trygg.

För första gången på länge är jag trygg i MIG, sen att huset är litet och sysslorna hopar sig och ingen telefon finns i sikte, so what liksom.

"Mina" elvor har kommit tillbaka. Jag vet att det är ett tecken på syncronisation. Att jag är på rätt plats i rätt tid. Allt är 11 igen, email, uppdateringar, samtal, klockan när jag tittar, 11. eller 11.11. Syncronisation från gamla Atlantis. Som jag känner mig hemma i.

Nyss knackade det på dörren, hyresvärden kom med varma croissanter, jag har aldrig gillat det på riktigt men satte tänderna i dem och bara fullkomligt i stunden förstod..vad alla menar när dom himlat med ögonen och låtit smöret flyta ihop med jordgubbsmarmeladen längs handleder och armar droppandes ner på kläderna, just nu förstår jag precis, exakt vad ni menar med njutning av en Croissant..och tro mig, det ska upprepas ;)))

Malin är ute och fodrar, det har på något vis blivit hennes morgonrutin, det känns bra, allt med Malin känns bra, inga konstigheter, inga dolda agendor inga lurigheter, bara enkelt, förnöjsamt, stillsamt, lugnt och vänligt, vi jobbar perfekt ihop, och vi delar hem på ett enkelt vis utan komplikationer, me like!

Oj det finns massor av ord och historier att berätta men det får komma pö om pö, nu avslutar jag med att visa en del av Ediths dagis, här:

Spenderar lillstrumpa några timmar om dagen, och det fungerar bättre o bättre men i mitt svenska sinne är det en ofantlig skillnad mot ett svenskt dagis med fullständigt olika sätt och regler, men mer om det en annan dag, hon gillar det och vill gå dit varje dag, så, då får hon det och livet blir lite lättare för oss alla :-)

Idag är det lördag som sagt, varma bullar väntas, jag åt inte upp allt till kaffet ;))

Sen ska ridhuset vattnas igenom, det tar minst en timme, stora stallet iordningställas för de nya hyresgästerna samt en ny saluhäst kommer och de andra pållarna som är på plats ska såklart jobbas.

Lördag?

Ja en helt vanlig dag.

Kram, vi saknar er alla massor!!

1 kommentar:

  1. Gott!
    Blev ju lite orolig för er när jag läste om Katolikerland.
    <3

    SvaraRadera