onsdag 17 november 2010

Konstruktionskoden

Idag funderar jag över konstruktivt och destruktivt. Skillnaderna häri och hur lätt det är att förvilla sig i nyttjandet av de båda krafterna.

Sen kan man lägga till krafterna Positivt och Negativt, så har vi plötsligt 4 olika grundstenar att bygga och snickra vårt liv med.

Konstruktionskoden.

Som lika gärna kan tendera bli Destruktionskoden, men den, håller ni väl med om kära läsare, lämnar vi Därhän.

Konstruktionskoden skapades för flera år sedan, egentligen i syfte att analysera fysiken på Behandlingshästar. Det är ett utmärkt verktyg om man giter sätta sig in i vad det egentligen betyder.

De fyra Grundstenarna lyder:Positivt Destruktivt

Positvt Konstruktivt

Negativt Destruktivt

Negativt KonstruktivtOch så några exempel på helt vardagliga fraser:


Min Allergi är väldigt Jobbig!

Alla människor är dumma mot Mig!

Jag Kan inte!

Det var inte meningen!

Jag önskar och drömmer om det!

Jag har tre barn.

Mitt jobb tar livet av mig.

Mina barn är så jobbiga!

Jag har blivit misshandlad.

Jag kommer inte att bli rik.

Jag önskar att jag vore rik.

Om jag var rik skulle jag...

Jag hatar mina lärare

Jag har en kronisk sjukdom


Är någon av dessa fraser din?

Känner du igen det exakt eller något liknande?

Härnedan ska jag beskriva hur man kan förstå innebörden i fraserna samt ge exempel på hur man kan, om man vill, vända dem till att bli konstruktiva.

Värdesättning är värdefullt, om man säger så. Allt ger du ett värde, allt betyder något för dig och har du ej satt värdet själv så har någon annan gjort det men Du nyttjar dess värdekraft genom att nyttja ordet och tillåter dess innebörd ta plats i ditt liv.

Allt i Universum vibrerar. Allt har sin egen ton. Även en situation har en ton. Ditt Liv har en ton. Från en sekund till en annan svänger vibrationerna och tonerna ändras. Ibland är vårt liv som ljuv Musik, ibland är vårt liv inget alls vi vill kännas vid, vi känner helt enkelt inte igen det, har svårt att förlika oss med situationen.

Ett skadat knä har en ton som ej passar in i den övriga kroppen. Genom att ladda denna kroppsdel med den ursprungliga tonen laddar du den positivt konstruktivt, vilket innebär att knäet återhämtar sig snabbare, kanske direkt.

Genom att lära sig att vända fraser från Destruktivt till Konstruktivt kan du lära dig att ladda ditt Liv på samma vis. Det är ett beslut du kan ta. Nu. Och vända ditt hela liv från destruktivt till positivt.

Men det kan du ju inte.


Eller??
"Det verkar svårt"
Gör det?

Eller provocerande?Jag ska berätta varför.Vi har alla vår IDENTITET.Vår Identitet är den vi känner till att vi Är.

Och just precis Här, där du ÄR, Börjar den spännande resan från Destruktivt till Positivt!

Ovanstående fraser återkommer som nedanstående fraser fast med några olika tillägg. Se vad du tycker, ta det till dig om de känns bra!

I alla fraser ska vi utröna sanningen, ifrågasätta värdet, vända dem till den lilla stora bestånddelen "Vara och Är" samt förstå skillnaden för att kunna absorbera den nya tonen som kommer att ge en helt annan klang till Livet. Du kan absolut välja att känna dig provocerad om det känns bra att bli det. Du kan också välja att lära dig förstå konstruktionskoden som nyckel till Liv.


Min Allergi är väldigt jobbig!

? Är den? Ger den dig ej fördelar?

Och, är den verkligen DIN? Är det inte bara så att Allergin är ett symptom på något i ditt liv som du valt att ej vilja hantera?

Genom att tillskriva själva Allergin så pass värdefull att den för det första är ÄGD av dig och den till och med har en betydande plats så att den erhållit en ton som samsas med dina personliga Identitetstoner, ska vi inte ändra på det?

Vi skulle kunna säga:

Det är väldigt intressant att Allergi visar sig i mitt Liv.

Jag Bär symptomet Allergi för att det är något med mitt Liv jag ej förstått.

I detta stadie, i denna formulering, vill vi fortfarande veta, forska i, förstå Allergins verkliga orsak till intrång i mitt liv.

En annan formulering kan vara:

Jag hade Allergi som ett symptom men nu behöver jag det ej längre. Jag är SymptomFri. Jag har lärt mig dess orsak och verkan.

Eller ännu bättre om det passar:

Jag är Fri. Symptomfri. Fri från Orsaker och verkan.

Detta är en kraftfull affirmation, frågan är om du förstått anledningen till varför du Bar Symptomet. Om inte kan det komma tillbaka eller ta lång tid att försvinna. I förståelsen finns lösgörandet.


Alla människor är dumma mot Mig!

? Är dom? Eller är det ett Uttryck du nyttjar utan att förstå dess kraft och värde? Här har du lagt till en annan Kraft, nämligen Konstaterandet. Konstaterandet svänger sin kappa efter vinden och är i sig, alla grundstenar på en gång. Konstaterandet får det värde du ger det tillsammans med andra ord i en mening, i stunden.

Här är konstaterandet verkligen starkt. Alla Människor. Dvs. Alla i Universum är emot dig och endast du, lilla du, stackars lilla barnet i dig lider av detta.

Är det sant?

Utrön om det verkligen Är sant. Eller om det handlar om en mindra grupp personer som för dig känns obekväma. Fråga dig vad Din Roll i detta spel Är.

Och så vänder vi lite på frasen.

Människor gör mig uppmärksam på Orsak och verkan.

Intressant! För här, i detta lärostadie är Du nyfiken.. på Varför och vad Din roll är i detta spel och hur Du kan förändra Dig för att förändra situationen. Du lägger ansvaret hos dig sjäölv som person för att förstå Dig.

När Vi tar det än ett steg längre bort men längre in lyder frasen:

Människor Är. Jag Med.

Det är ett kraftfullt konstaterande som frigör dig från allt som har med andras handling att göra och ger dig lättnad. Detta är ett konstaterande av Positivt konstruktivt värde.Jag kan inte!

? Inte? Ok. Vad bra. Är du nöjd med det? Inte? Ok? Så varför inte ändra din inställning då? Det är inte svårare att säga Ja eller Nej. Allt ger du ett värde till, om du vill. Ditt beslut. Endast. Hänsyn är till för dig att ge till dig.

När Du, gett Dig, hänsyn, tagit in vilket värde Du vill ge till Dig, kan du i andra hand se Orsak och verkan, och förstå att ditt Ansvar innefattar Alltid och endast Dig, dina barn Dina djur och de ansvarsområden du uttalat har åtagit dig. (Tex. arbete)

När vi vänder på frasen tar vi enkelt bort ett ord.

Jag kan.

Det finns dock något som är Ännu mer kraftfullt.

Jag Är.

Det är ett Positivt Konstruktivt Kraftfullt konstaterande som alltid vinner. Om. Du sätter det i en positiv konstruktiv mening!

Så, från "Jag kan inte" till Jag är beredd att:

Och säg Göra istället för att Prova så vinner du ännu mer :-)Det var inte meningen!

? Inte?

Vet du. Allt vi gör har en mening. Kanske inte den mening du menade att det skulle ha i den yttersta händelsen men om vi ser till Orsak och verkan kan vi konstatera, Det var meningen! Och nu vill jag ta ansvar för vad jag åstadkom!

Så.

Förlåt för mitt handlande, Jag vill förstå hur det påverkade Dig, för Jag vill förstå hur det kommer att påverka Mig och utifrån Det kan jag släppa det mönstret för att förhindra att jag upprepar det!

Jag ÄR. Orsak och Verkan.


Jag önskar och Drömmer om det!

? Jaha? Ja men Dröm då vidare :-) Drömmar är underbart men inget som blir verklighet.

Önskningar och Drömmar blir endast till verklighet när vi tillskriver det kraften Vilja.

Jag Vill.

Och när du kraftfullt vill skapa NU. Använder du frasen:

Jag ÄR (Framgångsrik)


Jag har tre barn!

? Ok? Men "Ha" en annan Människa? Nej. Vi Har ej varandra. Däremot så ÄR Vi :-)

Jag ÄR Mamma till 3 barn. ♥ (Snart 4 faktiskt ;)

Jag Har en jobbig Tonåring.

Jag Är Mamma till en Tonåring som har det lite jobbigt. ♥

Känner Ni skillnaden?


Mitt jobb tar livet av mig!

? Ännu ett konstaterande! Men nu börjar vi vända fraserna lite snabbare, lite starkare, sätter högre ton på dem direkt så de kraftfullt gör en direkt förändring i vårt Liv!

Jobbet visar mig att jag ska göra nya val.

Jobbet visar verkan av en fas jag nu lärt mig mycket av. Det är jag tacksam för.

På grund av Jobbet kan jag nu välja ett annat jobb som passar mig ännu bättre!


Mina barn är så jobbiga.


Jag är Mamma till barn som undervisar mig om Orsak och verkan. Av detta lär jag mig massor av nya saker varje dag och kan i det förbättra mitt sätt att Undervisa Dem!

Jag har blivit Misshandlad!

Jag har tillåt andra att Misshandla mig och i det förstått att de valen jag gjorde som ledde mig till det hade en betydelse för den kunskap jag Äger idag.

Jag kommer inte att bli rik.

Jag ÄR Rik.

Jag önskar att jag vore rik.

Jag Är Rik.

Om jag var rik skulle jag...

Jag Är Rik och Jag Vill...

Jag hatar min lärare.

Jag förstår att min lärare undervisar mig. Jag är Elev. Men jag undervisar också min lärare så på samma gång är jag hans Lärare.

Jag har en kronisk sjukdom.

Jag Är. Och i min Identitet förekommer det symptom som jag nu lär mig av och förstår mer och mer av hur det av Orsak och verkan skapas kraftfulla fält av energi som kallas mönster.

Mönster upprepas endast om jag ger min tillåtelse till det.Hängde Ni med?Vilken Fras skulle Ni vilja ändra?


3 kommentarer:

 1. " Jag Har en jobbig tonåring" , där hamnar ju fokus på mamman , "Jag Är mamma till en tonåring som har det lite jobbigt" , Där får man ju mer förståelse för tonåringen.. Nu har jag ju ingen tonåring hemma längre , men jag gillar den frasen.
  Och såklart " Jag ÄR rik"..
  Men det är många fraser man behöver ändra på , som man inte ens tänker på att man säger.. men det är ju bara ett beslut bort , eller hur??
  Kram på dig
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Underbart! ♥♥♥
  Så klockrent... så lät det är att asäga ngt som vi inte menar, och därmed skapa ngt vi inte vill ha.
  Tack Kloka Du!

  SvaraRadera