torsdag 11 november 2010

Smak, Jaget och Volvo.

Nerbäddad. Feber. Däckad efter en veckas (Ett livs..) Händelser

....

Jag orkade inte ens koka kaffe. 2 timmar efter jag vaknat sov jag fortfarande, Moa hade fixat o donat, ätit frukost plattat håret och andra livsexistensiella göranden av vikt.

Medan jag låg utslagen på soffan inslagen i Duntäcket. Lyssnandes. Kännandes. Tänkandes.

Om Jag. Jag Carola inte ens orkar gå upp och koka kaffe.

Då är jag sjuk va?

Jag asade i alla fall min kropp till lodrätt läge för att göra det där kaffet som jag misstänkte hjärnan behövde för att kickas igång. Bredde 3 ljuvliga Ostmackor med Bregott extrasaltat och på toppen, Rödbetssallad!

Jag kände hur livsandarna vände åter, saliven rann till, Rödbetssallad var det, som skulle väcka min dag.

Väl tillbaka under täcket med Juice, C - vitaminbrus, Kaffe, Mackor och ett gott hopp om ljuvliga smaker som skulle få förenas blev jag paff.

Sur tvär irriterad och fick med all säkerhet 10 grader högre feber.

Jag är förkyld på rikigt! Mina smaklökar har gått i strejk! ALLT smakar INGENTING!

Vilket nederlag i min Gourmetfrukost!

Och det var ungefär då och där som jag började dra paraleller, eftersom den här hjärnan fått för sig att konstant jobba övertid så var det bara att hänga med i en serie tankar som svindlande nära tog mig både till Mig, Dig, Oss, och Vi innan de återvände för att landa i mitt sinne.

Och det handlade såklart om Jaget. Och Smak.

Och inte vilken smak som helst.

Utan

Den smaken som vi tror oss ha utifrån det vi är stöpta i, nämligen den sociala form och norm vi eftersträvar.

Det Jag vi tror oss vara är ju så nära den sanning vi lever som vi kan komma, men vem är JAG och den smak jag representerar, den stil jag innehar, det mode jag bär, de yttre attribut jag framhäver, Är de verkligen de som gynnar mig för den jag är eller är det samhällets norm, miljöfaktorer, som påverkat mig att formas in i.

Gynnar det mitt jag att låta bli att färga håret, så att min hud lugnt kan behålla den ursprungliga ton som representerar en stor del av min äkta identitet?(Huden ändrar ton efter hårfärg)

Skapar färger jag bär i olika kläder, vibrationer som egentligen inte är Jag, men som jag ändå väljer för att passa in i gemenskap hellre än att välja de toner och noter samt nyanser som passar mitt Jag bäst...?

Finns det ett sammanhang mellan det glada 80-talets vita väggar och Börskraschen när vi började måla alla väggar Terracottafärgade, brunt och Petrolblått?

Vad gör din smak för ditt Jag? Är det du omger dig med DU?

Om vi ska utveckla vårt Jag till det yttersta i de högsta vibrationer för att nå så mycket LIV som möjligt i vår vardag, ska vi ej då leta oss tillbaka till ursprunget?

Vad ger oss då tex: Färganalys för information, när Ögonens nyans ändras efter hårfärgens skiftande toner och Huden efter 2-3 dagar anpassar sig till ögon och hårfärgens olika spectra som vi förtvivlat, genom livet, jagar för att finna den för OSS perfekta tonen?

När Allt, bara Är, Perfekt i sitt ursprung! Där Vi, bara Har, för oss att hämta helt gratis den största helande källan till liv och utveckling, vår egen ursprungliga smak i de toner, färger och nyanser vi blivit tilldelade, bara finns!

Men vi döljer, gömmer, tar bort och kamouflerar vår egen Identitet så gott vi kan, livet igenom medan vi samtidigt Söker och hoppas finna, vår identitet.....

!?


Så, raskt över till det tredje ordet i rubriken.

Tillhör Volvo tryggheten?

I så fall är jag trygg nu, för jag har bytt ut Bertil mot en Volvo, faktiskt exakt en sådan Volvo jag ville ha från början, en svart V40. Det är min smak gott folk, även om JEEP ligger mig varmt om hjärtat tror jag Volvo, volvo, satans jävla Volvo, är det som nu sätter ytterligare en stämpel i min Identitet när familjen utökas och 250 mil i månaden på stora vägar är verklighet.

Men Godmorgon då! Och ha en fin Fredag alla.

:-)

2 kommentarer:

 1. Hej igen
  Har du provat vävnadssalterna?? Själv tar jag ferrum phos så fort jag känner att någon förkylning är på väg.. , och vips så har immunförsvaret fått sig en knuff åt rätt håll.Helt suveränt ;-)
  Grattis förresten till utökningen av familjen ;-) Snart har du ditt fotbollslag.. = D Edith kommer att bli en perfekt storasyster , gotjejen ;-)
  Kram på er
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Propolis!! Fungerar utmärkt på elaka virus o bakterier, halsont försvinner o man boostrar kroppen! Finns med ecchinasea också-dubbel effekt. Krya på dig!! kramar A

  SvaraRadera